Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών – Αμμουλιανή Χαλκιδικής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια ακόμα δραστηριότητα του Λυκείου Ελληνίδων της Βέροιας ήταν η συμμετοχή της ομάδας νέων και εφήβων στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην  Αμμουλιανή Χαλκιδικής , το τριήμερο 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

Μπροστά σε μια κατάμεστη πλατεία με ένα επιβλητικό σκηνικό και ζωντανή μουσική, η αναβίωση του νυφικού εθίμου της  Επισκοπής Νάουσας, οι πλούσιες και προσεγμένες φορεσιές (Επισκοπής, Ρουμλουκιού, Φλώρινας) και η χορευτική αρτιότητα της ομάδας, εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους εκπροσώπους άλλων συλλόγων και απλούς θεατές και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές.

Στο γλέντι που ακολούθησε όλα τα συγκροτήματα που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ, διασκέδασαν με χορούς και τραγούδια απ’όλη την Ελλάδα.

Φυσικά τα παιδιά περιδιάβηκαν χαλαρώνοντας στα στενά δρομάκια του χωριού και απόλαυσαν τα σμαραγδένια νερά και τον ήλιο στις παραλίες του νησιού.

Δεμένοι σαν ομάδα θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν το Λύκειο Ελληνίδων στις δραστηριότητες του καλοκαιριού και της επόμενης χειμερινής περιόδου 2013-2014.

[wzslider height=”600″]