Το Λ.Ε.Βέροιας στο Μουσείο του Γιώργη Μελίκη

IMG_20171111_123735

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας με τμήμα παιδικού χορευτικού μας ,Κυρίες του Δ.Σ.και την δασκάλα μας Ζωή Βεσυροπούλου, επισκεφτήκαμε το Εθνογραφικό Κέντρο του Γιώργη Μελίκη.
Στην έκθεση που λειτουργεί στο Κέντρο με θέμα “Το παιδί στην παράδοση”, τα παιδιά μας βίωσαν μια εξαιρετική εμπειρία μέσα από φωτογραφίες, πληροφοριακό και διαδραστικό υλικό, ενημερώθηκαν για το ρόλο του παιδιού στα έθιμα και δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο.
Με ενδιαφέρον τα παιδιά παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην ξενάγηση για την Κυρά Σαρακοστή, τα Καραβάκια, τα Χελιδονίσματα, τις Λαζαρίνες, την Πιρπιρούνα, την Χάσκα, την Ειρεσιώνη, άκουσαν για βιβλία, είδαν φωτογραφίες από εκδηλώσεις, ηχητικό και τηλεοπτικό υλικό, φορεσιές, τάματα, εικόνες, μάσκες και πολλά άλλα για την παράδοση.
Εκφράζουμε την απέραντη αγάπη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον κύριο Γιώργη Μελίκη για τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και τη μοναδική εμπειρία, καθώς και τον Αχιλλέα Τσιάρα, χοροδιδάσκαλο και γνωστό για την προσφορά του στα δρώμενα της περιοχής, για την ξενάγηση.
Το υλικό του Γιώργη Μελίκη πότισε τις ρίζες και πλέον μέσα από τα παιδιά, που αποτελούν τα κλαδιά, θα συνεχίσει να ανθεί η παράδοση.