Κοπή της πίτας από το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας

lev-vasilopita

Το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον” το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας έκοψε τη Βασιλοπιτα του.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, χορευτές, μέλη και φίλοι του συλλόγου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η οποία ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. κ.Παντελεήμων και τον πρωτοσυγγελο πατερα Αθηναγόρα με τη συνοδεία τους.Ο Σεβασμιοτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελλει το Λύκειο καθώς και στο Μακεδονικό ζήτημα μέσα από την προσέγγιση του από την Παράδοση. 

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Λυκείου απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αναφερθηκε στην αποδοχή και στην εμπιστοσύνη που δειχνει ο κοσμος στο εργο του Λυκειου κι εκλεισε το λογο της λέγοντας ότι αυτή η γιορτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά, στους συνεχιστές της παράδοσης.

Έπειτα, τα τμήματα του Λυκείου παρουσίασαν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από τη Μακεδονία,  την Ήπειρο και τη Θράκη. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι καινούργιες φορεσιές του Λυκείου από τη περιοχή της Θράκης αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι σε πείσμα των καιρων και της κρίσης το Λύκειο με τη συμπαράσταση των πολιτών μας συνεχίζει να συγκεντρώνει τους νέους,  να τους μαθαίνει την Ιστορία μέσα από την Παράδοση κατασκευαζοντας παραδοσιακές φορεσιές ώστε να κάνει βιωματικη την επαφή των παιδιών με αυτή. 

Τέλος ακολούθησε γλέντι με το παραδοσιακό συγκρότημα του Τριαντάφυλλου Ασαρτζή. Θα θελαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι στηρίζουν το έργο μας και τις εκδηλώσεις μας.

Το Δ.Σ.