Το Σαββατοκύριακο η Βέροια γέμισε με παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γίνεται πλέον θεσμός φέτος, το Παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που  πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαρτίου 2014. Πρόκειται για μία εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας με μοναδικό στόχο την προβολή, διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η οποία δίνει ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά που παίρνουν τη σκυτάλη για τη συνέχιση της παράδοσης. Οι χορευτικές παραστάσεις που δόθηκαν στο Χώρο Τεχνών καθώς και τα δρώμενα μέσα στη πόλη, ήταν αφιερωμένα στα παιδιά που αποτελούν τη συνέχεια στην παράδοση του τόπου μας.

Το Ημαθιώτικο κοινό αγκάλιασε, με την παρουσία του, την παιδική αυτή εκδήλωση και  θαύμασε παιδιά που χόρευαν, με τη ψυχή τους να πάλλεται στην κάθε τους κίνηση. Παιδιά που τραγουδούσαν χορεύοντας, όπως παλιά,  παιδιά που  γνώριζαν από πού είναι η φορεσιά που φορούν.

Παιδιά που έδειξαν ωριμότητα τόσο ως προς την ουσία της παράστασης όσο και ως προς το γεγονός ότι δίνουν παράσταση.

Μια ωριμότητα που δεν είναι αυτονόητη για άτομα τέτοιων ηλικιών. Και που προφανώς είναι προϊόν άξιων γονιών, εμπνευσμένων δασκάλων και σωστά προσανατολισμένων 20 συλλόγων ( περίπου 500 παιδιά και συνοδοί ) από όλη την Ελλάδα.

Το 2ο Παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που έλαβε χώρα στην πόλη μας είναι πλέον γεγονός και πρόβαλε την περιοχή μας πανελλαδικά.