Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην Πράγα

DSC_0479

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας, ύστερα από σχετική πρόσκληση, συμμετείχε στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώθηκε στην Πράγα της Τσεχίας.

Το τμήμα εκπροσώπησης νέων, το τμήμα ενηλίκων, οι χοροδιδάσκαλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΛΕΒ, ξεκίνησαν από τη Βέροια το βράδυ της Πέμπτης 7 Αυγούστου 2014 και μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι έφθασαν στη μαγευτική Μπρατισλάβα της Σλοβακίας πρώτο σταθμό του ταξιδιού με διανυκτέρευση.

Την επομένη ημέρα η αποστολή κατέληξε στην Πράγα, όπου ακολούθησε ξενάγηση στα αξιοθέατα της ”Χρυσής πόλης” της Ευρώπης.

DSC_0479

Prague-Charlse-Bridge

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Αυγούστου, οι χορευτές του ΛΕΒ ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, με την ελληνική σημαία και το λάβαρο του Λυκείου ηγήθηκαν της παρέλασης όλων των αποστολών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και στους γύρω δρόμους αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα, από παρευρισκόμενους ντόπιους και τουρίστες. Ακολούθησε επίδειξη παραδοσιακών χορών με το ΛΕΒ να αποσπά κολακευτικά σχόλια. Οι επόμενες μέρες της εκδρομής αφιερώθηκαν σε ξεναγήσεις και επισκέψεις σε περιοχές απείρου κάλους με επιστέγασμα την επίσκεψη στο περίφημο Κάρλο βι βάρι, την παραμυθένια λουτρόπολη της Τσεχίας.

Η επιστροφή επεφύλαξε στα μέλη της αποστολής υπέροχες εντυπώσεις με τελευταία ξενάγηση και διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

Χορευτές, χοροδιδάσκαλοι και τα μέλη του ΔΣ για μια ακόμη φορά έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους, δείχνοντας το πάθος τους για το χορό, την αγάπη τους στην παράδοση αλλά και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην αποστολή στην Τσεχία, αλλά και το τουριστικό πρακτορείο Vergina Travel για την άψογη οργάνωση και την ασφαλή μεταφορά των εκδρομέων.

Έναρξη Μαθημάτων:

Σάββατο 20/9/2014  Παιδικά – Εφηβικά
Δευτέρα 22/9/2014  Ενήλικες
Πέμπτη 25/9/2014  Ενήλικες