Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας στη Σκόπελο

DSC_0918

Το Λύκειο Ελληνιδων Βέροιας συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ” Διαμαντής Παλαιολόγος “στη Σκόπελο από τις 23 εώς τις 25 Αυγούστου 2015 με αντιπροσωπεία χορευτών μεταξύ των οποίων το παιδικό, που ήταν το μοναδικό παιδικό όπου συμμετείχε στο Φεστιβάλ.

Την αντιπροσωπεία συνόδευαν 5 μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Εληνίδων Βέροιας και ο χοροδιδάσκαλός μας κ. Κώστας Νικολαΐδης.

Οι χορευτές μας παρουσίασαν με άψογη οργάνωση χορούς της Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης αποδίδοντας με την ψυχή τους ότι έχουν μάθει από τους άξιους χοροδιδασκάλους τους.
Μαζί με εκατοντάδες χορευτές που κατέφθασαν στο νησί της Σκοπέλου από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, ένωσαν με την παρουσίαση των χορών όλη την Ελλάδα και διέδωσαν την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Επίσης η αντιπροσωπεία μας ξεναγήθηκε στα σοκάκια της πανέμορφης Σκοπέλου, στη Γλώσσα Σκοπέλου όπου παρακολούθησε σεμινάριο Κρητικών και ποντιακών χορών καθώς και παρουσίαση παραδοσιακής φορεσιάς της Σκοπέλου στο Παλαιό Αρχοντικό Βακρατσά, η οικογένεια του οποίου εγκαταστάθηκε στη Σκόπελο από τη Βέροια γύρω στο 1822.
Επιπλέον απόλαυσαν όλοι οι Συμμετέχοντες τις μαγευτικές παραλίες της Σκοπέλου και κυρίως της Καστάνης και του Λιμνοναρίου, όπου όλοι χάρηκαν χορεύοντας στα νερά της θάλασσας και της πισίνας σύγχρονους και παραδοσιακούς σκοπούς.

Η αντιπροσωπεία μας εισέπραξε τα καλύτερα σχόλια και επαίνους τόσο για την παρουσίαση των χορών όσο και για τις άψογες φορεσιές και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας διατηρεί με σεβασμό την παράδοση δίνοντας μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια τόσο της παραδοσιακής φορεσιάς όσο και της απόδοσης του χορού, των ηθών και εθίμων της Ελλάδας μας.

DSC_0923

DSC_0918

DSC_0751-(1)  20150824_223844