Tο Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στη Νάουσα

20160506_205543

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, στο κάλεσμα του Λυκείου των Ελληνίδων Νάουσας στις επετειακές εκδηλώσεις από τα 50 χρόνια ίδρυσή του και τον εορτασμό της επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας. Μας δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία να σμίξουμε με εκπροσώπους από τη μεγάλη λυκειακή οικογένεια, τα Λύκεια των Αθηνών, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Άργους, Βούλας, Δράμας, Θήβας, Κερατέα,, Λαμίας, Μεγάρων, Σαλαμίνας, Σπάτων, Ρεθύμνου και Ρόδου, άξιους υποστηρικτές και συνεχιστές της παράδοσης της χώρας μας.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου συμμετείχαμε στο σεμινάριο με θέμα : ” Εναλλακτικές προσεγγίσεις της λαϊκής παράδοσης -η δημιουργική διαδικασία της προετοιμασίας μιας παράστασης” . Το βράδυ χορευτές μας με χοροδιδάσκαλο τη Ζωή Βεσυροπούλου, παρουσίασαν χορούς από το Ρουμλούκι φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, πολλές από τις οποίες αποτελούν αυθεντικά κομμάτια.

Το Σάββατο συμμετείχε με αντιπροσωπεία των μελών του Δ.Σ. στον πανηγυρικό Εσπερινό και στη λιτανία της εικόνας των Ναουσαίων 5 Ιερομαρτύρων. Το βράδυ του Σαββάτου έκλεισε με δείπνο των χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων των Λυκείων με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο αδελφό Λύκειο της Νάουσας για την επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ και τους ευχόμαστε από καρδιάς να τα χιλιάσουν.

20160506_205543