Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην Ισπανία

20160626_103348

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετέχοντας σε Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ισπανία οργάνωσε μια αποστολή 40 ατόμων αποτελούμενη από τα χορευτικά τμήματα νέων κι εφήβων, φίλους και μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας. Την αποστολή συνόδευσαν 4 μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο χοροδιδάσκαλος κ. Κωνσταντίνος Νικολαϊδης.
Σκοπός της αποστολής ήταν όχι μόνο η εκπροσώπηση του Λυκείου των Ελληνίδων σε ένα διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και η διάδοση της παράδοσης μας αλλά και η ψυχαγωγία της ομάδας μέσα από την περιήγηση σε περιοχές της νότιας Ευρώπης.

Η αποστολή ξεκίνησε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 από τη Βέροια και διασχίζοντας τα κράτη των Σκοπίων,της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Ιταλίας έφτασε στη μαγευτική πόλη της Βενετίας. Εκεί ξεναγήθηκε στα γραφικά κανάλια και επισκέφτηκε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, την εκκλησία του San Marco και απόλαυσε τη βόλτα στην ομόνυμη πλατεία. Στη συνέχεια διανυκτέρευσε στην Ιταλική πόλη Βερόνα, στην οποία ξεναγήθηκε την επόμενη ημέρα.Το ταξίδι συνεχίστηκε και επόμενη στάση ήταν η Νίκαι της Γαλλίας. Η ομάδα απόλαυσε μια απογευματινή βόλτα στην παραλία της Νίκαιας και κάποιοι τολμηροί βούτηξαν στα νερά της. Έπειτα μεταφέρθηκε στις Κάννες όπου δόθηκε ευκαιρία για περιήγηση, ξενάγηση και φαγητό.

Στις 28 Ιουνίου η αποστολή έφτασε στην Ισπανική πόλη Lloret de Mar , κομμάτι της τεράστιας παραλίας της ακτής Costa Brava, όπου μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο έδραξε την ευκαιρία να κάνει μπάνιο στην παραλία της. Στις 29 του μηνός έγινε η επίσημη έναρξη του 7ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών όπου πραγματοποιήθηκε παρέλαση στους δρόμους της πόλης από τα 25 συγκροτήματα που συμμετείχαν . Στη συνέχεια η μπάντα του Δήμου χάρισε όμορφες μελωδίες τόσο της περιοχής όσο και των χωρών καταγωγής των συμμετοχόντων.Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι κοιτάζοντας το πρόγραμμα η αρχηγός της αποστολής παρατήρησε ότι συμμετείχαν 3 συγκροτήματα από το FYROM και αναγραφόταν με το όνομα Μακεδονία. Αμέσως διαμαρτυρήθηκε έντονα στην οργανωτική επιτροπή με αποτέλεσμα την αλλαγή του ονόματος και την προσφώνηση των συγκροτημάτων ως Σκόπια, πράγμα που οδήγησε σε διαμαρτυρίες των γειτόνων μας. Πάραυτα το πρόγραμμα κύλησε ομαλά και η παρουσία του χορευτικού τμήματος του Λύκείου των Ελληνίδων Βέροιας ήταν εκθαμβωτική.

Οι χορευτές υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Κωνσταντίνου Νικολαϊδη παρουσίασαν χορούς από τη Θεσσαλία προκαλώντας τον ενθουσιασμό του πλήθους που παρακολουθούσε την εκδήλωση, το οποίο χειροκροτούσε ακατάπαυστα γεγονός στο οποίο συνετέλεσε και η ένθερμη παρουσία της αθηναΪκής ποδοσφαιρικής ομάδας ” Ίωνες ” καθώς και του ταξιδιωτικού μας πράκτορα κ. Απόστολου Εμμανουηλίδη που τους ξεσήκωνε. Την επόμενη ημέρα η αποστολή μετέβει στη Βαρκελώνη. Ο κ. Εμμανουηλίδης λόγω της ονομαστικής του εορτής προσέφερε δωρεάν την ξενάγηση στην πόληπου έγινε από Ελληνίδα ξεναγό που μένει μόνιμα στη Βαρκελώνη. Εκεί η ομάδα επισκέφτηκε πολλά μέρη όπως το Ισπανικό χωριό, τον Καθεδρικό Ναό, το Ενυδρείο, το γήπεδο της Μπαρτσελόνα ”Camp Nou”, τον ατελείωτο ακομη Ναό της Sangrada Familia και περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Στις 1 Ιουλίου 2016, έλαβε χώρα η 2η παρουσίαση του χορευτικού μας συγκροτήματος, με χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας, όπου μας απενεμήθει το 1ο Βραβείο του Φεστιβάλ. Στις 2 Ιουλίου , η ομάδα ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής. Μετά από μια περιήγηση στην Ιταλική πόλη Ανκόνα πήρε το πλοίο για Ηγουμενίτσα.

Ευχαριστούμε θερμά το ταξιδιωτικό γραφείο Vergina Travel και προσωπικά τον ταξιδιωτικό μας πράκτορα κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη , το 2ο οδηγό κ. Θωμά Τύπο για το άψογο ταξίδι καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν και συνέδραμαν στην επιτυχία του.