Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στη Δράμα

20160910_132335

Η Πρόεδρος κ. Έλλη Μάλαμμα και μέλη του Δ.Σ. μαζί με τους 2 δασκάλους του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας (Ζωή Βεσυροπούλου και Κώστα Νικολαΐδη) καθώς και χορευτές του Λυκείου συμμετείχε στο ” 4ο Πανηγυρίζοντας στη Δράμα του Νερού και του κρασιού ” στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας με το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Δράμας με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προβολή της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.
Με ιδιαίτερη τιμή αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Λυκείου των Ελληνίδων Δράμας, τα μέλη του οποίου ως άριστοι οικοδεσπότες μας άνοιξαν το ” σπίτι ” τους, ένα υπέροχο ιδιόκτητο ακίνητο όπου με μεράκι και ιδιαίτερη αγάπη για την παράδοση η κυρία Τούλα Σοουτλή, μέλος του Δ.Σ. , μας ξενάγησε στους χώρους του. Μας εντυπωσίασε και θαυμάσαμε τον πλούτο των αυθεντικών φορεσιών που διαθέτει το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας από πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Μία συνάντηση παραδόσεων απ΄ όλη την Ελλάδα, ένα αντάμωμα διαφορετικών χρωμάτων και ήχων, εκπλητική διοργάνωση όπου οι υπέροχοι οικοδεσπότες μας ξενάγησαν σε πρότυπο οινοποιείο της περιοχής, στο σπήλαιο καθώς και σε γυναικείο παραδοσιακό Συνεταιρισμό.

Ανάμεσα στο πλήθος των συγκροτημάτων που συμμετείχαν το Λύκειό μας εντυπωσίασε με τις φορεσιές του, από τις περιοχές του Ρουμλουκιού,της Επισκοπής Ναούσης και της Πυλαίας, παρουσιάζοντας χορούς από την Άσσυρο Θεσσαλονίκης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και διατηρώντας ζωντανή την ελληνική μας παράδοση.