O Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο “Tαξίδι” των ΤΑΚΙΜ

image-0-02-05-41b30b6d083204f58bf1e5bedf059a9125e71e6669d00d5ca3db386f4d7b03f5-V

Χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας και της ΚΕΠΑ σε μια αρμονική συνεργασία πλαισίωσαν και συμπλήρωσαν το σκηνικό μιας ιδιαίτερης παράστασης το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών Βέροιας. Ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση από τους δεξιοτέχνες μουσικούς των ΤΑΚΙΜ….

Τα φώτα κλείνουν και η παράσταση ξεκινά…Ο σπουδαίος εθνομουσικολόγος κύριος Λάμπρος Λιάβας, ο οποίος ειχε και την επιμέλεια των κειμένων, αρχίζει την αφήγησή του και μαζί με την ηθοποιό Χλόη Μάντζαρη μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και άλλους τόπους. Μια αφήγηση που ντύνεται με τη μουσική των ΤΑΚΙΜ και μας απογειώνει.

Ο Ελληνισμός ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και η μουσική συντρόφευσε τα καραβάνια παντού. Από την Ήπειρο στο Βουκουρέστι, στα Καφέ – Αμαν εκεί ακούσαμε το κλαρίνο να ” κλαίει” για τον ξενιτεμό. Έπειτα μέσω βίντεο ταξιδέψαμε σε μέρη προσφυγιάς των Ελλήνων όπως η Σμύρνη και η Αμερική και είδαμε εικόνες απο τα καραβανια. Τα καφέ – Αμαν παντού και η ιστορία τους παράλληλη με αυτή των μεταναστών. Ένα συνεχές ταξίδι, μια αδιάκοπη επικοινωνία των λαών και των πολιτιστικών στοιχείων Ανατολής και Δύσης. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονταν συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες με επίκεντρο τους μεγάλους και δεξιοτέχνες οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν την ελληνική παράδοση.

Μια παράσταση που μας ξεσήκωσε, μας συγκίνησε, μας ταξίδεψε…