Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην Αθήνα

Το Λύκειο των Ελλην​ίδων Βέροιας πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου εως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.
Την 1η ημέρα η αποστολή του Λυκείου επισκέφτηκε το Μουσείο Ιστορίας της ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων. Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά, η Αντιπρόεδρος και Έφορος των Παραρτημάτων κ. Μαρία Παπαμάρκου μαζί με την εκπρόσωπό μας στην Αθήνα κ. Λίτσα Κούλη. Στο Μουσείο μας ξενάγησε η κ. Ντιάνα Νοτάρογλου, η οποία μας μίλησε για τα εκθέματα της νέας περιοδικής έκθεσης με τίτλο ” ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ” .
Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το σπίτι του Λυκείου, ένα επιβλητικό νεοκλασσικό, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί ένα κόσμημα της περιοχής. Εκεί μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, κ. Ελένη Τσαλδάρη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Λυκείου κ. Λ. Δρανδάκης.
Η πρώτη ημέρα έκλεισε με φαγητό και γλέντι με ζωντανή μουσική, σ’ ένα μεζεδοπωλείο στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Η 2η ημέρα ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο. Στη συνέχεια είχαμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στα στενά της Πλάκας, στο Μοναστηράκι και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.
Το βράδυ του Σαββάτου τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ” Δείπνο Ηλιθίων ” ,στην οποία πρωταγωνιστεί ο συμπατριώτης μας κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ.
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου ξεναγηθήκαμε και θαυμάσαμε τους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης, την Εθνική Λυρική Σκηνή και απολαύσαμε την έκθεση φωτογραφίας του κ. Ζαφειρόπουλου ” Τα Πετεινά, Πορτραίτα Αθήνα 2017”. Έπειτα περιηγηθήκαμε σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος, στην Αγορά, στο κανάλι, στους πολυεπίπεδους και πολυποίκιλους κήπους. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που μας συνόδευε στο ταξίδι της επιστροφής.
Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν σε αυτήν την όμορφη εκδρομή και πλαισιώνουν κάθε δράση του Λυκείου. Τέλος ευχαριστούμε τον οδηγό μας κ. Μιχάλη Τόπη και το Vergina Travel για την άψογη συνεργασία.