Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Παρισιού ΟΔΎΣΣΕΙΑ-ΠΕΡΙΠΛΟΙ στο Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας

IMG_20200217_213239

Περιήγηση στην Ημαθία και στη Βυζαντινή πόλη της Βέροιας έκανε αυτές τις μέρες ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Παρισιού ΟΔΎΣΣΕΙΑ-ΠΕΡΙΠΛΟΙ.
Οι Γάλλοι φιλέλληνες διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, μαθαίνουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και επισκέπτονται διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις τους.
Το Λύκειο των Ελληνίδων Βεροιας, σταθερή αξία στην προβολή της ελληνικής παράδοσης, υποδέχθηκε τους επισκέπτες, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, κατά τη διάρκεια του μαθήματος χορού των ενηλίκων.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έντυσαν τους χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές από τη Βέροια, το Ρουμλούκι, την Επισκοπή (Νάουσα),τη Λητή(Θεσσαλονίκη), το Καβακλί(Θράκη), ενώ η αντιπρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας κ. Αλκμήνη Μπεμπέτσου-Γαλανοπούλου έκανε την παρουσίαση αναφέροντας ότι το Λύκειο συντηρεί στην Ιματιοθήκη του 650 φορεσιές, γεγονός που εντυπωσίασε τους επισκέπτες.
Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον κύκλο του χορού, διδάχθηκαν από το δάσκαλο Κώστα Νικολαΐδη ενδεικτικούς χορούς από τη Βέροια, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Η πολυπληθής αποστολή αποχώρησε ενθουσιασμένη από τη θερμή υποδοχή, τη φιλική συνύπαρξη και τις γνώσεις που αποκόμισε.
Ευχαριστούμε το δάσκαλο και όλους τους χορευτές για την πολύτιμη συμβολή τους.

Το Δ.Σ.